Csáky: soha nem szavaztam a menekültkvótákra

csakypal_807Soha nem szavaztam a menekültkvótákra, mondta az MKP európai parlamenti képviselője, Csáky Pál a TASR kérdésére válaszolva, hogy megbízatási időszaka alatt mit tett a szlovákiai állampolgárokért.

Eredményei kapcsán Csáky Pál kiemelte, hogy új képviselőként megválasztották az EP petíciós bizottsága alelnökének, továbbá az ő javaslatára szavazták meg a honatyák a „Sokszínű Európa” kisebbségi program 2 millió eurós támogatását, amelyből az első millió már az EU költségvetésében is megjelent. A képviselő közreműködésével szlovákiai magyar művészek mutatkozhattak be az Európai Parlamentben, és azt is ő javasolta, hogy a Csemadok kapja meg idén ősszel az Európai Polgári díjat.

A szlovák hírügynökség kérdésre, hogy mit tesz annak érdekében, hogy Szlovákiában nagyobb számban járuljanak az urnákhoz a választók az EP-választások alkalmával, a magyar néppárti politikus elmondta, háromnyelvű, angol-szlovák-magyar kötetben foglalja össze az Európai Parlamenttel kapcsolatos nézeteket, véleményeket. Egyébként Csáky Pál az aktív képviselők közé tartozik, ahogy ő fogalmazott, szinte minden hónapban felszólal. Az EP hivatalos összesítése ennél többet mutat, hiszen felszólalásainak a száma 253.

Forrás: hirek.sk

Cikkajánló

És utánunk mi marad?

Gondolatok a felvidéki magyar közéletiség ethoszáról Pozsony belvárosában sétálgatok 2023 őszén, egy nyugodt hétvégén. Ismét …