Találkozás Andrej Kiska köztársasági elnökkel

Andrej Kiska köztársasági elnök október 27-én a köztársasági elnöki palotában fogadta Szlovákia európai parlamenti képviselőinek egy csoportját.

A EP-képviselők közül Branislav Škripek (OĽaNO), Jana Žitňanská (NOVA), Richard Sulík (SaS), Ivan Štefanec (SDKÚ-DS), Eduard Kukan (SDKÚ-DS), Anna Záborská (KDH), Monika Flašíková Beňová (Smer-SD), Vladimír Maňka (Smer-SD), Miroslav Mikolášik (KDH), Csáky Pál (MKP) és Nagy József (Most-Híd) vett részt a találkozón.

Az államfő tájékoztatta az európai parlamenti képviselőket arról, hogy a legközelebbi megfelelő alkalommal kifüggeszti a Köztársasági Elnöki Palota elé az Európai Unió zászlaját is. Az államfőt leginkább az érdekelte, miben látják az egyes EP-képviselők az európai parlamenti választáson való rendkívül alacsony részvétel okát, de szó esett a közelgő szlovák elnökségről is az Európai Unió Tanácsában, amelyet Szlovákia 2016 második felében vesz át. Ez lesz Szlovákia első uniós elnöksége a történelem során.

Kiska a találkozó során kijelentette, bízik abban, hogy az európai parlamenti képviselőkkel való találkozók rendszeresek lesznek, amit valamennyi jelenlévő EP-képviselő üdvözölt.
Richard Sulík (SaS) EP-képviselő reményét fejezte ki, hogy jobb lesz a viszony, mint az előző köztársasági elnökkel volt. Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) az évi egyszeri találkozót elegendőnek tartja, tekintettel a kommunikáció egyéb lehetőségeire. „Értékelem, hogy szakított időt arra, hogy meghallgassa a véleményeinket” – mondta Štefanec.

dé, Felvidék.ma

Cikkajánló

És utánunk mi marad?

Gondolatok a felvidéki magyar közéletiség ethoszáról Pozsony belvárosában sétálgatok 2023 őszén, egy nyugodt hétvégén. Ismét …