Az MKP ismét bejutott az Európai Parlamentbe

„Megőriztük az európai parlamenti képviseletünket, ráadásul Szlovákiában az Európai Néppárt pártjai győztek, hiszen 6 képviselőt juttatnak ki az EPP tagpártjai, ez is jó hír” – fogalmazott Berényi hozzáfűzve, természetesen nagy köszönet jár mindenkinek, aki az MKP listáját választotta.

Berényi József, az MKP elnöke a Felvidék.ma portálnak nyilatkozva elmondta, természetesen ők sem örülnek az alacsony részvételnek, ez nem jó a demokrácia szempontjából, ugyanakkor magát az eredményt pártja számára nagyon kedvezőnek tartja, hiszen a 6,53 százalékos eredmény magasabb, mint amit általában a közvélemény-kutatók a pártnak mérnek.
„Csáky Pál személyében olyan politikus kerül ki közülünk az Európai Néppárt soraiba, aki az európai politikát nagyon jól ismeri, kapcsolatokkal rendelkezik, és biztos hogy nagyon pozitív módon hozzájárul majd a bennünket érintő negatív folyamatok megállításához és megfordításához.

Csáky Pál 19 406 preferencia-szavazattal a lista élén maradt, a választók 52,97%-a „karikázta” őt.

Csáky Pál európai parlamenti képviselő: „Külön megköszönöm választóinknak a hűséget és a kitartást, köszönöm mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a sikerhez, köszönöm jelölttársaimnak is az áldozatos munkát és a kitartást.”

A párt székházában Berényi József és Csáky Pál egyaránt köszönetet mondott a többi jelöltnek is. Mindannyian kiválóan teljesítettek, és nagyban hozzájárultak az MKP sikeréhez. Kiemelt köszönet jár Farkas Ivánnak, aki „improvizatív módon”, az utolsó pillanatban vállalta a jelölést. Komoly munkát végzett a kampány során, óriási érdeme van az MKP választási sikerében.

Cikkajánló

És utánunk mi marad?

Gondolatok a felvidéki magyar közéletiség ethoszáról Pozsony belvárosában sétálgatok 2023 őszén, egy nyugodt hétvégén. Ismét …