Felvidéki magyar újságírók és politikai aktivisták Brüsszelben

Csáky Pál EP-képviselő első látogatócsoportját november 3-5-e közt Brüsszelben fogadta. A résztvevők az Európai Parlament és az Európai Néppárt működésével ismerkedhettek meg.

Az újságírókból és politikai aktivistákból álló kétszer nyolc fős csoport a Találkozz a képviselőddel program keretében érkezett Brüsszelbe. Csáky Pál meghívását mások mellett elfogadta a Szabad Újság, a hirek.sk egy-egy újságírója, valamint az MTI és Kossuth rádió pozsonyi tudósítói.

A látogatói program szervezője Lancz Attila és Dunajszky Éva képviselői asszisztensek voltak. A EP működésének és épületének megismertetésében Csáky Pál másik két képviselői asszisztense, Száraz Krisztina és Mészáros Anikó voltak a látogatók segítségére.

Agárdy Attila, az Európai Néppart szlovákiai sajtótanácsadója szólt a Találkozz a képviselőddel programról és az EPP tevékenységeiről és prioritásairól. A felvidéki újságírókkal Csáky Pál eszmecserét folytatott brüsszeli irodájában, a beszélgetésen aktuálpolitikai kérdésekről esett szó.

A látogatói program ideje alatt Csákyval és társaival a Kossuth rádió élő beszélgetést közvetített. Csáky Pál (Európai Néppárt-MKP), Meszerics Tamás (Zöldek Frakciója), Schöpflin György (Európai Néppárt) és Deli Andor (Fidesz-Európai Néppárt) európai parlamenti képviselők és Füstös Rajmond, a kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetem hallgatója voltak november 5-én az Állampolgári Sarok (Citizens Corner) adásában a Kossuth Rádió szerkesztőjének, Náray Balázsnak a beszélgetőpartnerei az Európai Parlament épületében, amelyen elsősorban európai állampolgársági kérdésekről és jogokról esett szó.

Felvidék.ma

Cikkajánló

És utánunk mi marad?

Gondolatok a felvidéki magyar közéletiség ethoszáról Pozsony belvárosában sétálgatok 2023 őszén, egy nyugodt hétvégén. Ismét …