Támogassák adójuk 2%-ával a Pro Futuro Polgári Társulást!

Tisztelt ismerőseink, kedves barátaink!
A Pro Futuro Hungarica polgári társulás 2010-ben önkéntes alapon létrejött szervezet, amelynek célja, elsősorban a Szlovákia területén élő magyar kisebbség identitásának megerősítése, a tradícióink megőrzése,

a kisebbségi, valamint egyéb etnikai csoportok érdekeinek védelme és érvényesítése, a kultúra, az oktatás, valamint a jogtudat illetőleg a szociális és gazdasági régiófejlesztés támogatása. Tevékenységünk során együttműködünk más hazai és külföldi szervezetekkel is, amelyek céljai és tevékenysége nem áll ellentétben szervezetük küldetésével. Szervezetünk megalakulását azért tartottuk fontosnak, mert éreztük, tudtuk, hogy a felvidéki magyarság rossz lelki kondícióban van.

Több más szervezettel együttműködve megvalósított szakmai konferenciák és rendezvények mellett két évvel ezelőtt elindítottuk a „Beszélgetések a nemzettudatról” című rendezvénysorozatunkat, amelynek segítségével különböző megközelítésből arra szeretnénk rámutatni, hogy magyarnak lenni Szlovákiában nem hátrány, s hogy hogyan lehet magyarságunkat kamatoztatni. Ezt a fajta tevékenységet a jövőben is szeretnénk folytatni.   

Kedves Barátaink!
A Pro Futuro Polgári Társulás ezúton is szeretné megkérni Önöket, hogy adójuk két százalékával támogassák társulásunk tevékenységét, amit előre is tisztelettel köszönünk.

A Pro Futuro Hungarica adatai:
Név/Obchodné meno: PRO FUTURO HUNGARICA
Jogi forma/Právna forma: Občianske združenie
Székhelye/Sídlo: 930 13 Trhová Hradská, Mostová 582/4
Nyilvántartási szám/IČO: 42 162 718

Cikkajánló

És utánunk mi marad?

Gondolatok a felvidéki magyar közéletiség ethoszáról Pozsony belvárosában sétálgatok 2023 őszén, egy nyugodt hétvégén. Ismét …