Tanulmányúton Csáky Pálnál Strasbourgban

Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának európai parlamenti képviselője a hét elején első strasbourgi látógatócsoportját fogadta az Európai Parlament épületében.

Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának európai parlamenti képviselője a hét elején első strasbourgi látógatócsoportját fogadta az Európai Parlament épületében.

A tanulmányi kirándulás 55 résztvevője Pozsonyból autóbusszal utazott Strasbourgba, ahol két napot töltöttek. Megtekintették a festői szépségű elzászi várost, melynek karácsony előtt a feldíszített városban különleges ünnepi hangulata van. Az Európai Parlamentben hat órát töltöttek a résztvevők, ahol előadást hallgattak meg az Európai Parlament működéséről, és beszélgetést folytattak Berényi József MKP-elnökkel és Csáky Pál EP-képviselővel. A résztvevők főleg az ukrajnai konfliktus és az EU kisebbségpolitikája érdekelte. Csáky Pál beszámolt a kisebbségi intergroup megalakulásáról, azaz olyan hivatalos szakmai bizottságok létrehozataláról, amely többek között az őshonos kisebbségek jogaival foglalkozik majd.Ennek a szakbizottságnak jogában áll majd meghallgatásokat szervezni, dokumentumokat kidolgozni és hivatalos javaslatokat tenni az Európai Unió szerveinek.

Csáky Pál jövőre több brüsszeli, illetve strasbourgi tanulmányutat tervez, melyek résztvevőinek döntő többségét pályázat útján választják ki. Az MKP képviselője decemberben erre a célra két pályázatot is kiírt, amelyek megtekinthetők honlapján (www.csakypal.eu) és közösségi oldalán is (www.csakypal.eu/facebook).

O.N. (megjelent a Felvidék.ma portálon is)

{phocagallery view=category|categoryid=21|limitstart=0|limitcount=0|type=1}

Cikkajánló

És utánunk mi marad?

Gondolatok a felvidéki magyar közéletiség ethoszáról Pozsony belvárosában sétálgatok 2023 őszén, egy nyugodt hétvégén. Ismét …